У наші дні харчовий гліцерин використовується повсюдно в кондитерській та хлібобулочній промисловості. Харчовий гліцерин є гарним вологоутримувальним агентом і підсолоджувачем для багатьох кондитерських виробів, як-от пряники, кекси, печиво, бісквіти, мармелад, зефір, східні солодощі, суфле.
Основні властивості гліцерину:
— тому що гліцерин дуже гідроскопічний, то він допомагає продовжити термін зберігання продукту, зберігаючи вологу. За 24 години кондитерські вироби без гліцерину можуть втратити до 12% вологи, а втрати з гліцерином — лише 3%;
- завдяки солодкому смаку, гліцерин використовують як підсолоджувач, покращуючи смакові якості продукту;
— гліцерин застосовують для збільшення в'язкості, пластичності виробу (наприклад, мастики). Він створює м'яку структуру в цукерках;
— крім того, як емульгатор гліцерин змішує різні незмішувані суміші та допомагає запобігти "поживленню" шоколаду.
Паковання: баночка 100 г.
Основні | |
---|---|
Виробник | YERO colors |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 31 ₴